tiistai 5. helmikuuta 2019

Omintakeiset Runebergin tursokkeet



Ei se ulkonäkö vaan se maku.

Parasta Runebergin päivää kaikille! Runebergin torttujen vuosittainen leipominen on ollut perinne lapsuuden kodissani. Tämä perinne ei valitettavasti ole kuitenkaan jatkunut miltei lainkaan muuttaessani pois kotoa. Tänään jokin sai minut innostumaan leipomaan Runebergin torttuja ihan innoissani. Loin reseptin, joka on samalla terveellinen, mutta hyvin  maukas ja helppo. Tuloksena olikin Runebergin tursokkeet. Eli toisin sanoen vähän kosahti nämä.
  
Leivoin nämä tursokkeet niin innostuksen vallassa, että unohdin vallan ottaa kuvia tekoprosessista. Tosin nämä tursokkeet ovat kaikilla erinäköisiä ja muotoisia, joten siinä ei välttämättä kuvia edes tarvitse. Tee, maista ja nauti omanlaisista Runebergin tursokkeistasi!

Ainekset torttuihin:

 Pohjiin:
· 2 munaa
· 1½dl valitsemaasi sokeria, itse käytin intiaanisokeria (kannattaa suosia puhdistamatonta)
· 2dl valitsemaasi jauhoa, itse käytin 1dl tattaria ja 1dl kauraa
· 1tl leivinjauhetta
· 1-2dl rouhittua pähkinää
· 1tl suolaa
· kardemummaa ja halutessasi inkivääriä ja vaniljaa
· (½dl vettä)
Kuorrute:
· 2dl 3h liotettua cashewpähkinää
· 2rkl kookosmannaa
· 2dl pakastevadelmia
· kourallinen taateleita 
· 1 rkl chiansiemeniä
 Ohje:
1.     Laita cashewpähkinät likoamaan veteen noin kahdeksi kolmeksi tunniksi.
2.     Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
3.     Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kananmunien kanssa vaahdoksi.
4.     Sekoita toisessa kulhossa kaikki loput pohjan aineet.
5.     Kun munasokerivaahto on kuohkeaa, lisää toisen kulhon kuivat aineet sekaan ja sekoita.
6.     Lopuksi sekoita joukkoon vesi.
7.     Laita seos valitsemiisi muffinssivuokiin ja paista 12min tai niin kauan, kunnes muffinit ovat kypsiä.
8.     Blendaa liottuneet cashewpähkinät ja kookosmanna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa ja asettele tahna muffinsien päälle. Jätä kuorrutteen keskelle pieni reikä, johon voit laittaa vadelmahillon. 
9. Sulata vadelmat ja blendaa ne yhdessä chiansiementen ja taateleiden kanssa. Asettele valmistunut hillo kuorrutteen keskelle.

Makujen sinfonia on kohdillaan vaikka ulkonäkö saattaakin olla hieman omaperäinen.


Ihania herkutteluhetkiä

Henna <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti