perjantai 22. maaliskuuta 2019

Herkullisimmat vähähiilihydraattiset veriletut



Tämä suomalainen perinneruoka jakaa ihmiset aika raa'asti kahteen kategoriaan. Tarkoitan tällä kertaa verilettuja. Veriletut ovat itsetehtyinä varsin ravinnerikkaita ja ovat oivallisia nostamaan esimerkiksi rauta-arvoja. Tunnustan, että en ole koskaan aikaisemmin tehnyt verilettuja itse. Jotenkin ajatus veren käyttämisestä pääraaka-aineena on tuntunut itselleni liian brutaalilta, joten niiden kokkaaminen on jäänyt äidin harteille. Tällä viikolla minusta alkoi kuitenkin tuntumaan siltä, että nyt on aika! Aika ottaa tässä asiassa ohjat käteen ja ryhtyä hommiin. Ja ihan totta, kun tähän hommaan ryhtyi, ei se niin kauheaa ollutkaan. Tämäkin asia oli vain ennakkoasenteesta kiinni.

Nämä letut ovat vähähiilihydraattisia ja sopivat moneen eri ruokavalioon. Ohje on jälleen helppo ja yksinkertainen ja hyvin muokattavissa. Tähän ohjeeseen en ottanut kuvia, koska veri voi olla jollekulle liian brutaalia.

Ps. Letut olivat niin hyviä, että kelpasivat jopa miehelleni, joka lähtökohtaisesti ei pidä veriletuista. -WoopWoop!-


Ainekset:

  • 5dl verta
  • 5dl kermaa
  • 5 munaa
  • 3rkl psylliumia
  • 1,5-2dl mantelijauhoa
  • suolaa makusi mukaan
  • voita paistamiseen

Ohje:
  1. Sekoita kaikki taikinan aineet vispilällä tasaiseksi ja anna turvota jääkaapissa viisitoista minuuttia.
  2. Lämmitä paistinpannu lämpimäksi ja paista letut voissa.
  3. Nauti letut lämpimänä valitsemasi lisukkeen kanssa (tse valitsin voin ja puolukkasurvoksen. Mieheni ei pidä puolukoista, niin valitsi persiljayrttivoin).

Ihania herkkuhetkiä

Henna<3

1 kommentti:

  1. Hei, millä korvaisit kerman jos maitotuotteita ei saa käyttää?

    VastaaPoista