sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Omenaviinietikan käyttö sisäisesti



Omenaviinietikka on ihan mielettömän monipuolinen ja riittoisa tuote niin sisäisesti kuin ulkoisestikin käytettynä. Sisäisesti käytettävässä omenaviinietikassa kannattaa panostaa laatuun. Kannattaa valita sellainen tuote, joka on ainakin pastöroimaton mutta myös mielellään luomu. Pastöroimaton sen vuoksi, että silloin siinä on vielä jäljellä paljon aminohappoja ja muita kehoa hoitavia entsyymejä ja aineita. Jos tuote on pastöroitu, suuri osa näistä tärkeistä aineista on jo tuhoutunut. On kuitenkin jokaisen oma valinta haluaako panostaa luomuun. Itse panostan, sillä sillon tuotteet ovat eettisesti tuotettuja ja sisällöltään hyvin puhtaita. En mielellään lataisi omaan kehooni saastekuormaa mikäli edullisesti on saatavilla puhdaskin vaihtoehto. Hyviä omenaviinietikoita saa helposti ja kohtuuhintaan marketeista kuten Prismoista ja City Marketeista sekä luontaistuotekaupoista.

Siirrytäänpä omenaviinietikan nauttimisen hyötyihin. Omenaviinietikka helpottaa ruoansulatusprosessia ja näin ollen siitä voi olla iso apu esimerkiksi närästyksen, ripulin tai ummetuksen hoidossa. Omenaviinietikan nauttiminen noin puoli tuntia ennen ateriaa lisää vatsahappojen ja entsyymien määrää hallitusti niin, että nautittu ruoka sulaa helpommin ja näin ollen syömäsi ravinteet pääsevät imeytymään kehoosi paremmin. Myös närästykseen löytyy helpotus omenaviinietikasta, sillä se optimoi vatsalaukun pH:n ja happojen määrän. Mikäli kuitenkin kärsit vatsahaavasta tai kroonisesta närästyksestä, älä aloita ainakaan isoilla määrillä. Itse laitan omenaviinietikkaa ennen ateriaa ruokalusikallisen noin puoleen desiin vettä. Aloittaessasi kannattaa kokeilla ottaa ensin pienempi määrä ja tunnustella sitten oloa.

Oletteko koskaan kuullut happo-emästasapainosta? Kirjoitan tästä aiheesta varmasti oman kirjoituksensa tulevaisuudessa, mutta tiivistän asian nyt näin: kehon tulisi olla emäksinen, jotta se toimisi optimaalisesti ja samalla korjaten itseään. Nykyiset elämäntavat edesauttavat kehon hapottumista, minkä vuoksi olisi tärkeää tehdä asioita, jotka saisivat kehon emäksiseksi. On myös teoriaa ja tutkimuksia siitä, että kaikki krooniset sairaudet johtuisivat kehon happo-emästasapainon järkkymisestä. Omenaviinietikka on erittäin hapanta, mutta sisäisesti nautittuna se aiheuttaa kehoa emäksisöittävän reaktion. Omenaviinietikalla emäksisyys siis lisääntyy ja näin ollen kehon toiminta palautuu tasapainoisemmaksi.

Omenaviinietikka tukee suoliston toimintaa monin tavoin. Se esimerkiksi eliminoi sieltä pahanlaatuisia bakteereja ja sieniä ja mikrobeja. Usein kun suolistossa on jotain häikkää, suu saattaa haista pahalta. Omenaviinietikka tukee siis suoliston tasapainoa ja tappaa myös suusta pahanlaatuisia mikrobeja ja bakteereja ja näin raikastaa myös hengitystä. Tukemalla suolistoa se boostaa myös vastustuskykyä.Itse nautin omenaviinietikkani sen voimakkaan hapokkuutensa vuoksi pillillä, jotta se ei pääsisi vaikuttamaan hampaiden emaliin. Omenaviinietikka kannattaa myös aina laimentaa ennen nauttimista.

Omenaviinietikalla on vatsallesi monenkaltaisia terveyshyötyjä.


Omenaviinietikka on myös laihduttajalle erinomainen apuri. Se tukee maksan puhdistumista ja näin ollen estää ylimääräistä rasvaa kertymästä vereen ja kudoksiin. Omenaviinietikan happo myös auttaa rasvaa palamaan tehokkaammin, hillitsee näläntunnetta ja ehkäisee naposteluhimoa. Se ei kuitenkaan toimi ateriankorvikkeena, joten syökää hyvin!

On olemassa tutkimuksia, joissa on todettu, että yksi omenaviinietikan lukuisista hyödyistä on verenpaineen laskeminen. Omenaviinietikan nauttiminen rentouttaa verisuonia ja näin pitää ne joustavina. Sen nauttiminen hillitsee myös verensokerin heilahteluja. Varsinkin jotkin hiilihydraatit saattavat nostaa verensokerit piikkinä kattoon, mutta omenaviinietikan nauttiminen hillitsee sen. Tutkimuksissa on saatu myös viitteitä siitä, että omenaviinietikan sisäinen käyttö parantaisi luonnollista insuliinin eritystä.

Omenaviinietikan makuun saattaa joutua hieman totumaan, mutta lupaan sen tapahtuvan nopeasti. Se on täysin vaivan arvoista!


Ihanaa alkavaa viikkoa

Henna<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti