tiistai 22. tammikuuta 2019

Helppo juustoinen pinaatti-kvinoavuoka

Tämä juustoinen pinaatti-kvinoavuoka lämmittää mieltä talvellakin.

Näin talvella meillä syödään paljon uunissa kypsytettyjä lämpimiä vuokia. Meillä kotona ei syödä vehnää, minkä vuoksi teen harvoin ruokaa pastasta. Perunaa emme myöskään juuri käytä, sillä siitä tulee jotenkin sellainen ähky olo kenties johtuen sen runsaasta hiilihydraattien tai tärkkelyksen määrästä. Tämä vuoka onkin tehty kvinoaan, joka on yksi suosikeistani ruoanlaitossa. Siitä saa mukavasti tarvitsemansa hiilihydraatit ja ravinteet ilman ruoan jälkeisiä ikäviä oloja. Rakastan ruoanlaitossa pinaattia, sillä se on niin täyteläisen makuinen ja täynnä ravinteita. Myös tummanvihreä väri ruoassa kiehtoo minua kovasti. Pinaatin ja juuston yhdistelmä on match made in heaven.

Tämä vuoka oli mielestäni ihan superhyvää. Laiton pinaattia PALJON, mutta ohje toimii pienemmälläkin määrällä, joten tehkää oman makunne mukaan.


Ainekset:
  •  2dl kvinoaa
  • 3 pussia pakastepinaattia (150g)
  • sipuli ja 2-3 valkosipulin kynttä (ohje toimii myös ilman sipulia)
  • Kookosöljyä tai voita paistamiseen
  • valitsemaasi proteiinia (itse käytin naudan jauhelihaa, mutta voit käyttää myös esimerkiksi nyhtökauraa, kanaa, papuja tai mitä haluat)
  •  2 mozzarellamöykkyä tai muuta juustoa valintasi mukaan
  • 1dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Ohje:
  1. Keitä kvinoa sen keitto-ohjeen mukaisesti. Jos keitto-ohjetta ei ole, niin laita 2dl kvinoaa noin 4-5dl vettä.
  2. Kuullota (mahdolliset) sipulit pannulla voissa tai kookosöljyssä.
  3. Lisää pannulle proteiinit (tässä tapauksessa liha) ja paista kypsäksi.
  4. Sulata pinaatti ja pilko mozzarella.
  5. Laita kaikki aineet uunivuokaan, mausta makusi mukaan ja paista 200 asteessa 45min.
  6. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä.

Ohje kuvina:


Huutele 2dl kvinoaa juoksevan veden alla huolellisesti ja keitä sitä runsaassa vedessä (4-5dl) niin, että vesi on imeytynyt kvinoaan.

Kvinoan keittyessä kuullota kuullota sipuli ja valkosipuli voissa tai öljyssä. Lisää kuullotuksen jälkeen liha ja paista kypsäksi.

Sulata pinaatti.

Lisää kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita kunnolla sekaisin. Paista uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.

Valmis! Anna jäähtyä hetki ennen syömistä.


Ihania herkkuhetkiä

Henna<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti