keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Tee se itse gluteeniton mämmi!







 Teen itse mämmini joka vuosi. Johtuen siitä, että kaupan mämmit ovat täynnä esimerkiksi sokeria ja ovat sen vuoksi aivan äklömakeita. Tällä ohjeella syntyy helppo mämmi aidoista luonnon raaka-aineista. Ja tällä ohjeella tehtynä ei tarvitse pelätä, että tuloksena on jokin etäisesti mämmiä muistuttava ruskea mössö (hyi kun kuulosti väärältä), vaan tuloksena on aivan oikean makuinen, vaan ei niin sokerinen MÄMMI!

Ota käyttöösi tämä herkullisen ja vaivattoman mämmin resepti!

PS. Tämä ohje on mukaelma vegan warriorin Gluteenittoman mämmin ohjeesta!

PSS. Tämä alla oleva ohje on tehty kaksinkertaisesti, sillä teen vähintään kaksinkertaisen annoksen, jotta mämmi riittää! Tulos on niin herkullinen, että se katoaa herkuttelijoiden suihin nopeasti.

Ainekset:
  • 600g bataattia
  • 350g kuivattuja luumuja
  • 200g pehmeitä taateleita
  • vettä keittämiseen 
  • 2dl tattarijauhoja
  • 1dl carob-jauhetta
  • 4rkl pellavansiemenrouhetta
  • 1tl suolaa
  •  (halutessasi sitruunan tai mandariinin kuori raastettuna)
 
Ohje:
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko bataatit ja keitä niitä runsaassa vedessä noin kymmenen minuuttia.
  3. Lisää joukkoon kiehumaan kivettömät luumut ja taatelit ja anna keittyä noin 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja kaada keitinvesi itsellesi talteen. Soseuta bataatit, luumut ja taatelit.
  5. Lisää nyt joukkoon kaikki loput kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää keitinvettä nyt joukkoon niin, että seoksesta tulee melko löysää. Se menee seuraavaksi uuniin, joten kannattaa jättää vedenhaihtumavaraa.
  7. Paista mämmiä uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Ota uuni pois päältä, peitä mämmi foliolla ja ana tekeytyä vielä tunti.
  8. Parhaimmillaan mämmi on yön yli tekeytyneenä.
    Ihan parasta tämä on kera kerman ja inkkarisokerin!
 
Ohje kuvina:

Kuori ja pilko bataatit ja keitä niitä runsaassa vedessä noin kymmenen minuuttia.
Lisää joukkoon kiehumaan kivettömät luumut ja taatelit ja anna keittyä noin 5 minuuttia.
Ota kattila liedeltä ja kaada keitinvesi itsellesi talteen. Soseuta bataatit, luumut ja taatelit.
Lisää nyt joukkoon kaikki loput kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Lisää keitinvettä nyt joukkoon niin, että seoksesta tulee melko löysää. Se menee seuraavaksi uuniin, joten kannattaa jättää vedenhaihtumavaraa.
Paista mämmiä uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Ota uuni pois päältä, peitä mämmi foliolla ja ana tekeytyä vielä tunti. 
Parhaimmillaan mämmi on yön yli tekeytyneenä. Nauti haluamillasi lisukkeilla. Ihan parasta tämä on kera kerman ja inkkarisokerin!

Valoa tulevaan

Henna<3

maanantai 15. huhtikuuta 2019

Kermainen kesäkurpitsapasta (VHH)






Ai että! Taas niin helppo ja herkullinen resepti, että melkein itkettää onnesta. Rakastan kermaisia pastoja ja nyt ketoilun vuoksi en ole hiilaripastoja juuri syönyt. Ja hyvä niin, sillä tunnen sen suurena energisyytenä kropassani. Nyt kuitenkin keksin pastalle korvikkeen, joka vei pastankaipuun mennessään! Nimittäin kesäkurpitsapastan! Tällä ohjeella pastaa tulee reilusti. Arvioisin, että tällä ohjeella tulee reilut annokset noin neljälle hengelle. Mutta nyt pidemmittä puheitta ohjeeseen! →


Ainekset:
  • 3 reilun kokoista kesäkurpitsaa
  • 400g proteiinia. itse käytin naudan jauhelihaa
  • 400g ranskankermaa (crème fraîche)
  • 50g voita paistamiseen
  • suolaa ja mausteita oman makusi mukaan, itse käytin merisuolaa, reilusti mustapippuria ja cayennepippuria

Ohje:
  1. Kuori kesäkurpitsa ja höylää se jonkin sortin kuorimaveitsellä tai tai vastaavalla ohuiksi siivuiksi.
  2. Paista valitsemasi proteiini voissa ja mausteissa.
  3. lisää ranskankerma ja anna muhia muutama minuutti.
  4. Lisää kesäkurpitsasiivut. Aluksi vaikuttaa, että niitä on paljon, mutta kun hetken odottelet ja sekoittelet, huomaat, että ne kutistuvatkin ihanaksi pastaksi.
  5. Anna muhia niin, että kesäkurpitsasiivut pehmenevät hieman. Älä anna kuitenkaan mennä ihan lötköksi.
  6. Valmis. Nauti!

Ohjeet kuvina:

Kuori kesäkurpitsa ja höylää se jonkin sortin kuorimaveitsellä tai tai vastaavalla ohuiksi siivuiksi.

Paista valitsemasi proteiini voissa ja mausteissa. Lisää ranskankerma ja anna muhia muutama minuutti.

Lisää kesäkurpitsasiivut. Aluksi vaikuttaa, että niitä on paljon, mutta kun hetken odottelet ja sekoittelet, huomaat, että ne kutistuvatkin ihanaksi pastaksi. Anna muhia niin, että kesäkurpitsasiivut pehmenevät hieman. Älä anna kuitenkaan mennä ihan lötköksi.

Valmista. Nauti!


Ihania herkkuhetkiä

Henna<3

keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Kaunein ja käytännöllisin termospullo ever! #loveatfirstsight



Sain kunnian kokeilla maailman kauneinta pulloa, eli V2o:n Pink Wateria. Facebookin Freetoxaajat -ryhmän ylläpitäjä Susanna Tanni teki ryhmässä päivitykseen omastaan vastaavanlaisesta pullosta ja pullon ulkonäkö ja käytännöllisyys kolahti minuun heti. Tiesin jo silloin, että tämä tuote olisi mulle niin täydellinen juttu. Ja niin se olikin. Tämä termospullo on itselleni melkein välttämätön ketogeenisen ruokavalion noudattajana. Se nimittäin pitää juoman kuumana 10 tuntia ja kylmänä jopa vuorokauden! Pullo on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joten se ei irrota minkäänlaisia haitta-aineita juomaan ja siten elimistöön. Se on myös vuototiivis, jonka ansiosta juomani ei leviä pitkin laukkuani.  Tässä pullossa on itselleni juuri täydellisen suuri suuaukko, jonka ansiosta pullo on ihan mielettömän helppo pestä!

Ja voi pojat, kun tuo lämpöominaisuus helpottaa elämää kummasti. Töihin on ihana ottaa evääksi bulletproof-juoma, joka pitää koko työpäivän kylläisenä. Laitan omaan bulletproofiini yleensä voita ja kermaa, jonka vuoksi minua on aina kuumottanut ajatus sen pilaantumisesta työpäivän aikana. Nyt, kun juomani pysyy lämpimänä koko päivän voin juoda rasvajuomani milloin haluan, missä haluan. Eikä tarvitse aina miettiä saanko ruokamyrkytyksen jo (ehkä) hieman huoneenlämmössä väljähtäneestä kermasta. Jotenkin ajatus ruokamyrkytyksestä kesken työpäivän ei jostain kumman syystä ole houkuttanut!



Ja ihan todella. Olen aina niin onnellinen kun saan juoda tästä pullosta. Se on niiiiin kaunis, että ihan silmiä hivelee. Olen niin lumoutunut tän pullon ulkonäköön, että olen "hieman" vainoharhainen siitä, että joku varastaisi sen. Pitää vain varoa jättämästä sitä minnekään vartioimatta.

Te, jotka tykkäätte juoda juomanne kylmänä tai kuumana pitkänkin ajan jälkeen, tässä ihan ykköstuote teille! Plussana tosiaan pitkäikäisyys, laatu ja upea ulkonäkö. Ja ihan oikeesti tää pullo on niin paras ratkaisu muille kanssaketoilijoille. Ei tarvitse enää miettiä saatko eväsjuomastasi ruokamyrkytyksen vai et (heh).


Valoa tulevaan

Henna<3