maanantai 21. tammikuuta 2019

Testissä Ponkalan artesaanihunajat


Ponkalan hunajaa on myynnissä Freetoxin nettikaupassa. Siellä osuvasti varoitetaan, että tämä hunaja aiheuttaa mahdollisesti riippuvuutta ja ilhan syystä.


Kuulun Facebookissa ihanaan ryhmään nimeltään Freetoxaajat. Siellä on vuosittain joulun alla joulukalenteri-arvonta, josta voi voittaa erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita. Olen nyt kahden vuoden aikana osallistunut arvontoihin sillä tuotteet ovat aina olleet sellaisia, jotka minulla tulisi ehdottomasti käyttöön.

Tänä vuonna voitin! I did it! Sain kuusi eri makua Ponkalan artesaanihunajaa: matchaa, kurkumaa, inkivääriä, karpaloa, mustikkaa ja kaakaota. Olen niin onnellinen, kun voitin juuri tämän setin itselleni. Minä yksinkertaisesti rakastan hunajaa.

Olen odottanut tätä postilähetystä kuin kuuta nousevaa siitä saakka kun sain tietää voitostani. Viimein eilen sain nämä käsiini! Ihan nytkin hymyilyttää niin paljon kun saan olla kirjoittamassa tätä kirjoitusta.

Ponkalan hunajatila tuottaa puhdasta raakahunajaa samalla huolehtien mehiläisten hyvinvoinnista. Hunajaerät valmistetaan käsityönä ja tämän vuoksi kahta täysin samanmakuista hunajaerää ei tule olemaan. Sivuillaan he kertovat:"Hienostunut eräajattelumme tarkoittaa, että meillä on tarjolla monenlaisia erikoisia, mutta uskomattoman huikeita makuyhdistelmiä, jotka muodostuvat huippuluokan hunajan monipuolisten aromien ja aitojen luonnonmakujen yhteenliittämisessä.". Komppaan lausetta sanomalla että makuyhdistelmät todella ovat huikeita ja hunaja maistuu ensi kertaa elämässäni näin "kirkkaalta". Suomalainen hunajat ovat ylipäänsäkin todella laadukasta, mutta silti ensimmäistä kertaa hunaja maistuu tällaiselta..

Arvontaan pääsi osallistumaan kertomalla mitä kahta yllä olevista kuudesta olevasta haluaisi maistaa. Vastasin muistaakseni karpalon ja kaakaon. Ja voi että, en olisi voinut olla sen enempää oikeassa.  Karpalon kirpeys, makeus ja raikkaus vie kielen mennessään ja sen ajattelemisestakin herahtaa vesi kielelle. Kun taas kaakaosta tulee mieleen jokin  oikein makea ja täyteläinen suklaalevite, vähän kuin parempi Nutella! Myös mustikka on noussut yhdeksi minun lempimaukseni, sillä sekin maistuu niin aidolta tavaralta ja sen vuoksi niin parhaalta mahdolliselta.

Suklaaherkkua ja raikkaita marjamakuja.

 Matcha vie myös kielen mennessään. Tässä hunajassa matchan maku nousee esiin niin miellyttävän pehmeästi, että siihen on todella vaara jäädä koukkuun. Tosin tämä koukku ei tuota ikäviä sivuvaikutuksia, kuten monet muut koukut. Inkivääri toimii hunajan makuna miltei aina, joskin sen kohdalla vaikeus tuntuu olevan oikean suhteen löytyminen. Tässä hunajassa mielestäni suhteet olivat löytyneet ainakin minun kohdalleni täydellisiksi, sillä tämä maku ei ollut liian polttava, mutta ei myöskää yhtään mauton. Hunajan makuna kurkuma kuulostaa todella eksoottiselta. Tämän kohdalla täytyy sanoa, että mieleni oli hyvin epäileväinen korkatessani tätä makua. Maistaessani hunajaa huomasin kuitenkin, että tämä(nkin) maku on niin aito, kun vain olla voi, ja maistuu sen vuoksi myös oikein hyvältä. Luulen, että tämä maku sopisi erityisesti jonkin crackerin päälle. Suolaa crackeristä ja mausteista makeutta kurkumahunajasta!

Tässä vielä hieman eksoottisempia ja mausteisempia makuja.

Kiitos vielä Ponkalan artesaanihunajat tästä makunautinnosta! <3


Ihanaa tammikuun loppupuolta

Henna<<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti