torstai 17. tammikuuta 2019

Meinebase – tuo arjen helpottaja

Meinebase on monipuolinen ja ekologinen suihkutuotteiden korvaaja.

Kuulin Meinebasesta ensimäisen kerran kolme vuotta sitten. Samassa yhteydessä minulle pidettiin myyntipuheet siitä kuinka se on parantanut ihmisillä kasvojen ja päänahan ihon täysin terveeksi emäksisyytensä ansiosta. Emäksisellä mineraalisuolalla on ainakin melkein sama pH-arvo kuin lapsivedellä ja tätä lapsivesi-argumenttia käytetään emäksisen mineraalisuolan käytön puolesta puhuessa usein. Itse en osaa sanoa tuon argumentin puolesta tai vastaan. Oma mielipide tästä tuotteesta minulla kuitenkin on.

Olen seurannut keskustelua emäksisestä mineraalisuolasta (itse käytän Meinebasea) ja huomannut, että ihmiset jakautuvat sen suhteen aika lailla kahteen kategoriaan. On niitä jotka ajattelevat tällaisen suolan syrjäyttävän suunnilleen kaikki muut ihonhoitotuotteet vessasta, kun taas toiset eivät usko tuotteeseen lainkaan. Kuulostaaan se ehkä ainakin alkuun hieman oudolta, että jokin suola voisi korvata suihkusaippuan, dödön ja jopa shampoon?

Meinebase, eli emäksinen mineraalisuola, koostuu ruokasoodasta, merisuolasta ja jauhetuista mineraaleista. Se ei siis sisällä kemikaalia, mikromuovia tai muuta ympäristoä kuormittavia aineita. Meinebasen purkin etiketissä lukee, että tuotetta on valmistettu kyseisellä reseptillä vuodesta 1993. Tämänkaltaisen suolan käyttö ihonhoidon menetelmänä on kuitenkin jo vanhempi perinne. Emäksistä suolaa on nimittäin käytetty ihonhoidossa jo esimerkiksi antiikin Egyptissä.

Itse kokeilin Meinebase -nimistä mineraalisuolaa ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Kun tämä tuote tuli talouteemme ja selitin siitä innoissani miehelle, hän ilmoitti minulle, ettei todellakaan aio käyttää moista tuotetta vaan pysyy vanhoissa shampoissaan ja saippuoissaan. Kaksi vuotta Meinebasea olemme nyt molemmat käyttäneet. Ei miehenikään voinut vastustaa tuotetta joka on halpa, helppo, ekologinen, kemikaaliton ja nopea käyttää. Vartalon ihoni näyttää kuulaammalta ja paremminvoivalta kuin ennnen ja suihkussa käydessä on mukava tietää ettei samalla saastuta itseään tai ympäristöään.

Paremmilla valinnoilla säästää sekä omaa että ympäristön kuormitusta.

Taloudessamme Meinebase on syrjäyttänyt suihkusaipuan käytön täysin. Itselläni alle puolikas teelusikka riittää koko vartalon pesuun. Käytän meinebasea myös vartalonkuorintana. Tuote jauhemaista, mutta kuitenkin karkeaa jotta se kuorii haluttaessa ihoa ihanasti. Jos on tilanne, ettei minulla ole mukana shampoota, käytän Meinebasea myös hiusten pesuun. Jotkut pesevät tuottella myös kasvonsa, mutta oma kasvojeni iho on niin herkkä, että pysyn sen osalta tuotteissa jotka on tarkoitettu kyseisen alueen hoitoon. Mainittakoon, että Meinebase on myös siitä ihana tuote, että se lievittää hikoilua. Meinebasea käytetään tämän ominaisuutensa vuoksi esimerkiksi liikahikoilun hoidossa. Kannattaa siis kokeilla Meinebase-jalkakylpyä, jos on taipumusta jalkojen hikoilulle! Meinebasea käytetään tämän ansiosta myös dödönä.

Meinebasen käyttö on hyvin edullista. En edes muista kuinka paljon suihkusaippuaputeli (puhumattakaan laadukas sellainen) maksaa kaupassa, eikä yksi sellainen kovin kauaa yhdessä taloudessa kestä. Meinebasea kuluu todella vähän yhteen suihkukertaan nähden, omalla kohdallani alle puolikas teelusikka. Taloutemme kahdella aikuisella suihkusaippuan korvaajana yksi 750g purkki kestää ainakin kaksi vuotta. Yksi tämän kokoinen purkki maksaa +/-30€. Siitä voi sitten laskea kuinka monta suihkusaippuaputelia tuolla hinnalla saa ja riittäisikö se yli kahden vuoden pesuihin. Tämä on siis edullista ja vielä oikeasti ekologista ajatellen ettei tässä juuri tule pakkausjätettä, kun uusi paketti ostetaan todella harvoin. Myöskään ympäristöön ei joudu kemikaaleja ja mikromuovia. Luin tässä taannoin jutun siitä, että mikromuovia alkaa olla jo jopa hengittämässämme ilmassa. Mikromuovin määrä ei tule koskaan laskemaan, ellemme itse tee valintoja, joiden ansiosta sen määrä vähenisi.

Emäksisen mineraalisuolan käytöllä voit korvata monia kemikaaleja sisältäviä tuotteita. Näin säästyy niin rahaa, tilaa ja luontoa.

Neljä esimerkkiä Meinebasen käytöstä:
  • Suihkusaippuana: ota jauhetta hieman kädellesi, esimerkiksi töpsäyttämällä sormia purkkiin jossa on Meinebasea, ja hiero jauhe liukkaaksi kosteissa käsissä. Tämän jälkeen voit pestä liukkaalla nesteellä haluamasi kehonosan.
  • Vartalonkuorintana: ota jauhetta käsillesi ja halutessasi hiero se käsiesi välissä hieman pehmeämmäksi. Kun aine on sellaista kuin haluat hiero sillä toivottua kehonosaa.
  • Shampoona: ota Meinebasea käsiisi ja hiero sitä hiusten tyviin. Anna vaikuttaa hetki, kunnes jauhe on sulanut päähän liukkaaksi. Tämän jälkeen käytä pää nopeasti suihkun alla ja ala vaahdottaa. Itselläni näin syntyy paksu ja puhdistava vaahto, joka jättää hiukset ja päänahan puhtaiksi mutta kuitenkin kosteutetun oloisiksi.
  • Deodoranttina: pesun jälkeen sipaise pieni määrä Meinebasea kainaloon ja anna kuivua. Voit myös kosteutetulle vanulapulle ripotella jauhetta ja sipaista sillä kainalot. Voit myös tehdä valmiin emulsion vedestä ja Meinebasesta ja sipaista sitä kainaloihin tarvittaessa.


Voit käyttää Meinebasea myös moniin muihinkin tarkoituksiin. Katso lisää vinkkejä esimerkiksi Safkanet.fi:n Kuusitoista tapaa käyttää Meinebase-mineraalisuolaa -kirjoituksesta. Toivottavasti kiinnostuit tästä monipuolisesta ja arkea mielettömästi helpottavasta tuotteesta yhtä paljon kuin minä ja saat siitä samanlaisen avun kuin minä sain.

Kerro oletko kuullut emäksisen mineraalisuolen käytöstä ihonhoidossa tai oletko kenties jo tällaisen tuotteen käyttäjä!


Ihanaa tammikuun jatkoa

Henna <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti