tiistai 15. tammikuuta 2019

Helppo ja herkullinen granola


Paahteisesta granolasta hyviä rasvoja ja puhtia päivään.

Äitini on tehnyt granolat ja myslit itse niin pitkään kuin muistan. Hän on aina ihmetellyt, miksi joku ostaisi valmiina kaupasta, vaikka sitä on itse niin helppo valmistaa. Itse tehtynä se ei myöskään ole täynnä valkoista sokeria ja lisäaineita, kuten useimmat kaupan versiot ovat. On myönnettävä, että mekin pitkään ostimme tällaiset tuotteet kaupasta, sillä se on vaan niin nopeaa ja helppoa. Nyt kuitenkin kun olen äidistä inspiroituneena kokeillut tehdä tämän itse, en enää ostaisi kaupan versioita. Granolaa on todella helppo valmistaa itse ja siitä saa tehtyä niin ravinnetiheää ruokaa, kun sen vaan itse haluaa olevan.

Tähän ohjeeseen en ole merkinnyt tarkkoja määriä, sillä ainesten määrät vaihtelevat sen mukaan, minkä määrän mysliä haluan valmistaa. Muutenkin tämän ohjeen aineksien määriä voit muuttaa vastaamaan omia mieltymyksiäsi.


Ainekset:
  • Kaurahiutaleita
  • Suolaa
  • Mausteita maun mukaan. Itse käytän ceylonin kanelia ja hitusen intiaanisokeria
  • Kookosöljyä
  • Vettä
  • Pähkinöitä oman mieltymyksen mukaan. Meillä käytetään yleensä cashewta ja saksanpähkinää
  • Siemeniä oman mieltymyksen mukaan. Meillä  käytetään yleensä auringonkukan-, kurpitsan ja seesaminsiemeniä
  • Talkkunaa (jos pitää talkkunan mausta)
  • Kuivahedelmiä tai marjoja oman mieltymyksen mukaan. Meillä tykätään käyttää paljon mulperinmarjoja ja jonkin verran rusinoita

Ohje:
  1. Laita uuni lämpenemään 175:n asteeseen.
  2. Levitä kaurahiutaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lisää kookosölljy, vesi, mausteet, pähkinät ja siemenet niiden päälle. Sekoita valitsemallasi välineellä (itse valitsen aina käden, sillä näin varmistun siitä, että kaikki ainekset ovat varmasti sekaisin).
  3. Paista uunissa kolme kertaa viidentoista minuutin jaksoissa., eli yhteensä 45 minuuttia. Aina yhden viisitoistaminuuttisen jälkeen pelti otetaan uunista, käännellään ja laitetaan uudestaan uuniin seuraavaksi 15 minuutiksi.
  4. Kun paistos on ollut uunissa 45 minuuttia, otetaan se pois ja käännellään joukkoon talkkuna. Jos et halua talkkunaa, anna paistoksen vain jäähtyä noin puoli tuntia.
  5. Lisää joukkoon valitsemasi kuivahedelmät ja marjat. Laita jäähtyneenä valitsemaasi säilytysastiaan.

Tässä ohje kuvina:


Laita pellille kauraiutaleet, kookosöljy, vesi ja mausteet ja sekoita.

Lisää mukaan myös pähkinät ja siemenet.


Paahda uunissa 175:ssä asteessa yhteensä 45 minuuttia 15 minuutin jaksoissa aina välillä käännellen. Ota lopuksi uunista ja lisää halutessasi talkkuna.

Noin puolen tunnin jäähtymisen jälkeen lisää joukkoon haluamasi kuivahedelmät ja -marjat. Lisää jäähtynyt paistos haluamaasi säilytysastiaan.


Mukavia herkkuhetkiä!

Henna<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti